ROLETNE SA VANJSKOM KUTIJOM

Screenshot_3
logo-europrofil

Roletne se nalaze spolja, ispred prozora, sigurno sprječavaju prodor i najjačih sunčevih zraka. Na taj način temperatura u dnevnim i radnim prostorijama ostaje stabilna. Roletne štite od neželjenih pogleda i neprijatne buke. Sve više i više ljudi se odlučuje za vanjske kutije iz razloga što su jednostavne za ugradnju, a u isto vrijeme i estetski privlačne.

ROLETNE SA PODFASADNOM KUTIJOM

Aluminijske podfasadne kutije 90° dostupne su u svim standardnim bojama. Razlikuju se od standardnih vanjskih kutija po tome što se ugrađuju ispod fasade, pa su s vanjske strane neuočljive.

Screenshot_3_2
logo-europrofil

ROLETNA SA NADGRADNOM KUTIJOM

Screenshot_3_3
logo-europrofil

Nadgradni ili nadprozorski tip roletne je sistem kod koga se kutija roletne integriše zajedno sa prozorom u prozorski otvor. Kutija roletne kod ovih tipova montira se odozgo na prozor tako da može biti nevidljiva sa spoljašnje strane. Eventualna revizija vrši se unutra iz prostorije.

VANJSKE ŽALUZINE

Ugradnju ovih žaluzina nije potrebno planirati unaprijed, jer se iste ugrađuju nakon završene fasade. Moguća je izvedba žaluzina sa različitim vrstama lamela (C-65mm, C-80mm, F-80mm, Z-75mm, Z- 90mm) s upravljanjem preko MC palice (kurble) ili električnim upravljanjem i sve to u različitim kombinacijama boja (lamele, maske, vodilice i završne letvice).

Screenshot_3_4
logo-europrofil