proizvodnja5

Društvo za proizvodnju, promet i usluge "NANSI" d.o.o. Žepče utemeljeno je u aprilu 1992. godine. Sjedište Društva je u Žepču, u Federaciji BiH, na adresi Prva ulica broj 64. Proizvodni pogon se nalazi uz magistralni put M-17, na relaciji ZENICA-DOBOJ, u mjestu Donja Golubinja, općina Žepče.

Preduzeće je osnovano kao društvo sa ograničenom odgovornošću, privatnim kapitalom i danas se ubraja se među najveće proizvođače prerade drveta u Bosni i Hercegovini. Tokom proteklih godina i decenija smo ulaganjem u tehnologiju obrade drveta značajno proširili proizvodni program i povećali proizvodne kapacitete. Kvalitetnim radom i biranim drvetom želimo osigurati zadovoljstvo klijenata, te trajnost, ljepotu i svrsishodnost svih naših proizvoda.

"NANSI" se bavi primarnom i sekundarnom preradom drveta, izradom polufinalnih i finalnih proizvoda i plasmanom svojih roba. U Društvu je zaposleno oko 50 kvalifikovanih radnika, a proizvodnja je organizovana u tri pogona, na površini od oko 20.000 m2. Posjedujemo vlastiti vozni park, vlastite sušioničke kapacitete, zatvorene kondicione hale, natkriveni skladišni prostor, poslovno-proizvodni prostor. Izuzetnu pažnju posvećujemo kvalitetu svojih proizvoda i usluga. Nabavljamo samo birane vrste drveta koje zatim podliježe vrlo strogoj ulaznoj kontroli. Kvalitet se kontroliše tokom cijelog procesa obrade i proizvodnje, te se na kraju gotov proizvod još jednom detaljno provjerava.

Ekologija, zaštita okoliša i zdravlja ljudi zauzimaju vrlo važno mjesto u našem proizvodnom procesu. Koristimo isključivo kvalitetno bosanskohercegovačko drvo, a naši dobavljači pridržavaju se ekoloških, socijalnih i ekonomskih standarda, što garantuju odgovarajućim certifikatima. Svjesni ogromne vrijednosti drveta kao sirovine, pažljivim planiranjem proizvodnog procesa smanjili smo otpad ovog vrijednog materijala na minimum, a sva sredstva za zaštitu drveta i ostali proizvodi koji se u proizvodnji koriste moraju zadovoljiti najstrože kvalitativne i ekološke standarde.

U izradi navedenih proizvoda koristimo sirovine:

%
Bukva
%
Jela, smrča
%
Hrast, jasen, javor

VIZIJA

Efikasnom organizacijom, stalnim praćenjem i kontinuiranim uvođenjem modernih tehnologija ulazimo u krug vodećih drvoprerađivačkih preduzeća u našoj zemlji i regionu. U našoj viziji, svaki je radnik svjestan da njegov doprinos znatno utoče na kvalitet našeg proizvoda, kao i na smanjenje uticaja na okoliš.

MISIJA

Naša je misija kupcu ponuditi proizvod za koji možemo garantovati da ispunjava sve zahtjeve koje postavlja vrijeme i savremeno društvo (kvaliteta proizvoda te moderan dizajn). Naše proizvode nastojimo proizvoditi uz minimalne uticaje na okoliš i radnu okolinu.